JAG VAR 17 ÅR I STADEN DÄR JAG VÄXTE UPP OCH SÅ

AAH sorry att jag har varit så osocial här på bloggen, men har knappt haft en ledig stund. Nu har jag dock precis kommit hem från skolan och det är springbreak! Vi är lediga från skolan i en hel vecka och det kommer bli sjukt skönt. Här har dom inte höst eller sportlov, så denna vecka känns välförjänt.
-
Vad har hänt i veckan då? I tisdags var det min födelsedag och nu är jag 17 år! Ganska onödig ålder egentligen.. Det enda man kan göra här när man är 17 år att kunna se rated R movies på bio typ. I skolan så säger dom alltid vilka som fyller år under dagen, och när dom skulle säga mitt namn så blev det "Elin Stj-... Our Swedish Exchange student!", haha. Sen har jag varit upptagen med track och hade min första tävling förra veckan. Gick ganska bra, mest glad att jag klarade av att springa fyra varv i samma takt utan att stanna, haha. Ikväll vet jag inte vad som händer, men jag hörde Derek sa något med att vi kanske skulle fira mig. Vi får seee.
-
-
Saknar Sverige gör jag himla mycket idag också. Jag och Julia pratade igår om hur mysigt det skulle vara att äta kaviarmacka och titta på Jönssonligan. Haha åt knappt kaviar hemma, men man börjar sakna random saker här borta. Skulle ge vad som helst för OLW chips och trocadero. Eller mammas goda thaigryta hon brukade göra. Åh cravings.
- Anyways, nu ska jag dra ut. puss!

HAVE A LITTLE FAITH IN ME

Idag var det 33 grader varmt här i Ohio... i Mars! Hur sjukt? fast underbart! Dock var det otroligt jobbigt på träningen att springa i den värmen. Tog en kalldusch och däckade nästan direkt efter skolan. Nu på kvällen har jag varit en riktigt housewife och tagit hand om tvätten och städat på rummet. Bra jobbat Elin.
-
Tittade precis klart på senaste avsnittet av Big Brother och det slog mig åter igen hur omogna vissa människor kan vara. Amandus och Camilla är helt klart favoriterna dock. Sipan har jag bara lust att slå till och hoppas att han åker ut. Killens mentala ålder är 12. Ärligt. Läs här om ni inte har något bättre för er.
-
Nu ska jag ta och stänga av min överhettade dator och sova. Hoppas på lika underbart väder imorgon. Nästa vecka blir jag 17 år också! En ålder som varken spelar roll i Sverige eller USA. Glad att jag kommer bli 18 hemma i Svealand i alla fall. Night people!

KENTUCKY FRIED CHICKEN

-
Var i Kentucky i helgen och tittade på Tinas fotbollsturnering. Dock blev alla matcher inställda på grund av vädret, så vi åkte runt och shoppade och var till en riktigt grym affär som bilderna ovan visar. Hela byggnaden var full med massa färger och olika mönster, plus att dom sålde massa roliga saker inomhus. Sedan käkade vi på Skyline och hade en 2 ½ hemresa till Ohio igen. Sweet home Ohio.

KVÄLLSTANKAR

Jag kommer ihåg så tydligt ihåg min första vecka här i USA. En del av mig har glömt bort vad jag gjorde, men jag kommer så starkt ihåg känslorna. Jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag klev av flygplanet i Columbus och skulle träffa min värdfamilj för första gången. För det första var jag så sinnessjukt trött efter att knappt ha sovit på två dagar, och det andra att jag hade precis lämnat min familj och vänner för 10 månader.  Många förvirrande tankar samtidigt. Hur ska jag klara detta? Ska jag krama min värdfamilj när jag ser dom? Vad ska jag säga? Tänk om jag helt plötsligt glömmer bort all engelska och börjar babbla på svenska och så tycker dom att jag är jätte konstig och bestämmer sig för att skicka hem mig till Sverige igen eller på något läskigt mentalsjukhus i USA? … yeah, ni förstår vad jag menar.

En sak jag har tänkt på är hur otroligt nära jag har kommit hela familjen. Den första månaden var allt så himla nytt och jag tror inte ens själv att jag förstod att jag faktiskt var här. Jag kunde absolut inte prata med mina systrar som jag kan göra nu, och är så himla glad att jag bestämde mig för att åka hit. Att åka som utbytesstudent är nog det bästa en människa kan göra, för herregud vad man växer som människa. Jag vet inte om människor i Sverige märker något på mig, men kan märker själv hur jag tänker på ett nytt sätt. Sen är det väl så att jag verkligen kommer inse hur mycket jag har växt när jag kommer och måste hantera samma situationer fast på ett nytt sätt.

Allt jag har varit med om här borta kommer jag alltid ha med mig, och ord räcker inte till hur mycket jag uppskattar att jag fick denna chans. Så om ni får chansen att åka, ÅK!


Bild från i lördags, jag uppe i hörnet till vänster.


MOUNTAINS TO MOVE

Helt slut i kroppen. När jag kom hem efter träningen skypade jag lite med mamma och Tuva och låg sedan bara i sängen. Känner dock redan att det går bättre att springa. Idag var det hela 26 grader varmt här i Ohio... i mars! Det kändes verkligen som sommar när alla gick runt i shorts och solen stekte. Love it.
-
Har precis tittat på ett avsnitt av "Får vi följa med". Tror jag aldrig har blivit besviken på något Filip och Fredrik har gjort. Genier! Nu tänkte jag vara ännu mer svennig och titta på Big Brother. Amandus är helt klart favoriten.
-
En klassiker.
-
Idag är det exakt 3 månader tills mamma och Victor kommer hit till Ohio. Antligen 14e eller 15e Juni. Sen blir det några dagar i New York och sedan hem till Sweeeeden. Så runt den 25e Juni ses vi igen alla kära svenskar! Min värdfamilj har redan planerat att komma till Sverige någon gång, och jag kommer självklart att hälsa på här. Det är liksom mitt andra hem. Sjukt egentligen det där, att man har en extrafamilj i USA.
-
ANYWAY, nu tänkte jag duscha av kroppen, sätta på mig mjukisbyxorna och titta på BB. Eller ta fram vindruvorna och mögelosten som blondinbella skulle ha sagt. PUSS!

ALLA SOM INTE DANSAR

Hey guys! Sitter här med några tjejer och går mig i ordning för kvällen. Igår hade jag en jobbig migrän och stannade hemma från båda skolan och träningen. Gick och la mig runt 10, vaknade upp runt 12 imorse och mådde mycket bättre. Stack till the mall med Tina och letade efter jeans, hittade dock inga. Amerikaner tycker det är snyggt med utsvängda hellokitty-jeans med glitter på. Not my thing.
-
-
Nu ska jag iväg på en fest med några personer. Imorgon ska jag ut med Travis, dock vill han inte berättade vart vi ska men det återstår väl att se! haha. PUSS!

CALL ME A SINNER, CALL ME A SAINT

Sup' people? Jag är slut i hela kroppen. Började track & field i måndags och kan knappt känna mina ben. Dock kom jag precis hem från yogan så det känns lite bättre nu, men de två första dagarna var jobbigast. Vi är i alla fall runt 70 personer i laget och de flesta verkar schyssta. Igår när jag sprang så ropade några personer "come on sweden! lets go!", haha. Idag spöregnade det utomhus så vi tränade i gymmet och sprang i korridoren. Vi sprintade 10 varv och körde styrka. Eftersom jag har knappt gjort någonting på ca 7 månader så känns det ganska bra i kroppen, ehe.
-
Två bilder från skolan när jag väntade på Tina.
-
Nu ska jag ta en låååång varm dusch och sedan lägga mig framför TVn. Puss!

SLOW DANCING IN A BURNING ROOM

Haft en asrolig helg! Var med några personer i Ohios huvudstad Columbus och hade det skoj. Vaknade runt klockan 10 och Kelli, Kaitlyn och jag bestämde oss för att gå runt och leta efter att ställe att käka. Efter en lång och kall promenad hittade vi Tom Hortons och satt där i nästan två timmar.
-
Kellbell, Kait och jag. 
-
Kom hem för några timmar sedan och sitter nu och kikar runt på facebook. Imorgon börjar track & field och känner redan träningsvärken komma. Hört att choachen ska vara snäll i alla fall, så det får vi hoppas på! Mitt schema i framtiden kommer nu bli ganska fullt. Track efter skolan två timmar varje dag, pianolektion på måndagar, dans på tisdagar och yoga på torsdagar. Jaja, hellre det än att inte göra någonting!
-
Nu ska jag hem till Tom's place och sova. Uppdaterar imorgon om jag överlever. PUSS.

BLOG WITH MY SWEDIE

Hey Everyone! :) This is Tina The Great, Elin´s favorite sister. Just chilling at home. Swedie (Elin) is very mean to me in the mornings. In morning im being talkitive excited about my day and stuff, and Swedie sitting next to me thinking of ways to kill me in my sleep. Then she gets even grouchier when I force her to listen to country and Justin Beiber on our way to school. I lock my bedroom door at night. I have never wrote a blog before.. so I do not really know what to say. So peace out girl scouts. ;) cya next time on "Blog With My Swedie."
-

RSS 2.0